Seyidova написал(а):Я прошу отвезти их на пляж. – Mən xahiş edirəm ki, onları çimərlikə aparım.
Мы просим пойти на новое представление. – Biz xahiş edirik ki, təzə tamaşaya gedək.
Мы просили быстро дать им еду. – Biz xahiş etdik ki, onlara yemək tez verək.
Mən xahiş edirəm ki, onları çimərliyə aparsınlar.
Biz xahiş edirik ki, təzə tamaşaya getsinlər.
Biz xahiş etdik ki, onlara tez yemək versinlər.
Seyidova написал(а):Мне не нравится сидеть долгое время одному дома. – Evdə tək uzun müddəti (vaxtı) oturmaq mənim xoşuma gəlmir.
Evdə tək uzun müddət oturmaq mənim xoşuma gəlmir. Здесь не нужно добавлять окончание винительного падежа.
Сравни: Kompüter qarşısında uzun müddət oturmaq olmaz. - Нельзя долго сидеть за компьютером.
Seyidova написал(а):Кроме этого, я беру своих родственников в красивые уголки нашей страны. – Bundan başqa, mənim qohumlarımı bizim ölkəmizin qəşəng yerlərinə tuturam.
Кроме этого, мы скучаем по родным. – Bundan başqa, biz qohumlarımız darıxırıq.
- biz qohumlarımız üçün darıxırıq.
Bundan başqa, qohumlarımı bizim ölkəmizin qəşəng yerlərinə aparıram. То есть - я отвожу своих родственников в красивые места нашей страны. Tutmaq - брать за что-то (например - əlindən tutmaq - брать кого-то за руку), также - держать.
Seyidova написал(а):Я чувствую, что будет холодно (жарко). – Mən hiss edirəm ki, soyuqdur (istidir) olacaq.
Я чувствую, что будет сильный ветер. – Mən hiss edirəm ki, bərk külək olacaq.
Я чувствую, что небо будет облачным. – Mən hiss edirəm ki, buludlu səma olacaq.
Я чувствую, что у Ахмеда будет свадьба. - Mən hiss edirəm ki, Axmedın toyu olacaq.
Mən hiss edirəm ki, hava / havalar soyuq (isti) olacaq.
Hava soyuqdur (istidir) - сейчас тепло (холодно).
Hava soyuq (isti) olacaq - будет тепло (холодно).
Hava soyuq (isti) olur - бывает тепло (холодно).
Mən hiss edirəm ki, bərk külək əsəcək (əsmək - дуть).
Mən hiss edirəm ki, səma (göy üzü) buludlu olacaq.
Mən hiss edirəm ki, Əhmədin toyu olacaq.
Seyidova написал(а):Я провела свой медовый месяц в Индии. – Öz bal ayımı Hinddə keçirmişdim.
- Hindistanda.