Sıfır, bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on, on bir, on iki, on üç, on dört, on beş, on altı, on yedi, on sekiz, on dokuz, yirmi.
Yedi – 7, on altı – 16, on beş – 15, yirmi – 20, sekiz – 8, on bir – 11, on üç – 13, dört – 4, dokuz – 9, on iki – 12, on yedi – 17, iki - 2, on dokuz – 19.
35 - otuz beş, 78 – yetmiş sekiz, 7 – yedi, 64 – altmış dört, 18 – on sekiz, 24 – yirmi dört, 27 – yirmi yedi, 36 – otuz altı, 54 – elli dört, 72 –yetmiş iki, 32 – otuz iki, 81 – seksen bir, 33 – otuz üç, 56 – elli altı, 12 – on iki, 16 – on altı, 48 – kırk sekiz, 49 – kırk dokuz, 35 – otuz beş.
1.Ben aktörüm, sen aktörsün, o aktör, biz aktörüz, siz aktörsünüz, onlar aktörler.
Ben öğrenciyim, sen öğrencisin, o öğrenci, biz öğrenciyiz, siz öğrencisiniz, otlar öğrenciler.
Ben sporcu, sen sporcuyum, o sporcu, biz sporcuyuz, siz sporcusunuz, onlar sporcular.
Ben satıcıyım, sen satıcısın, o satıcı, biz satıcıyız, siz satıcısınız, onlar satıcılar.
Ben aktör müyüm? sen aktör müsün? o aktör mü? biz aktör müyüz? siz aktör müsünüz? onlar aktörler mü?
Ben öğrenci miyim? sen öğrenci misin? o öğrenci mi? biz öğrenci miyiz? siz öğrenci misiniz? onlar öğrenciler mi?
Ben sporcu muyum? sen sporcu musun? o sporcu mu? biz sporcu muyuz? siz sporcu musunuz? onlar sporcular mu?
Ben satıcı mıyım? sen satıcı mısın? o satıcı mı? biz satıcı mıyız? siz satıcı mısınız? onlar satıcılar mı?
2. Она женщина? O kadın mı?
Он пожарный? O ateşçi mi?
Он учитель? O öğretmen mi?
Он художник? O resimci mi?
Он певец? O şarkıcı mı?
3.
В доме есть две кошки? Да, в доме есть две кошки
Evde iki kedi var mı? Evet, evde iki kedi var.
Мехмет пожарный? Да, Мехмет пожарный
Mehmet ateşçi mi? Evet, Mehmet ateşçiyim.
На столе три ручки? Нет, на столе три книги
Masada üç kalem mı var? Hayır, masada üç kitap var.
На столе три ручки? Нет, на столе две ручки
Masada üç kalem var mı? Hayır, masada iki kalem var.
В сумке есть яблоки? Нет, в сумке яблок нет
Çantada elmalar var mı? Hayır, çantada elmalar yok.
Ты доктор? Да, я доктор
Sen doktor muyum? Evet, doktorum.
Вы студенты? Да, мы студенты.
Siz öğrenci misiniz? Evet, öğrenciyiz.
Не приходи домой
Eve gelme.
Не уезжай в Россию
Russia’ya gitme.
Останься в Турции
Türkiye’de kal.