viviam написал(а):я в украине жила до 11 лет
Я помню, ты говорила.
viviam написал(а):тут не смогла не сфотать )))) в одной из изб висело на стене ))) не знаю, кому письмо было, но авторы явно чем-то недовольны тут )))
Это ответ запорожцев Магомету IV (тур. султану). Вот полностью:
"Запорожские казаки турецкому султану! Ти, султан, чорт турецький, i проклятого чорта брат i товарищ, самого Люцеперя секретар. Який ти в чорта лицарь, коли голою сракою їжака не вб єш? Чорт висірає, а твоє вiйско пожирає. Не будеш ти, сукiн ти сину, синiв христiянських пiд собою мати, твого вiйска ми не боiмось, землею i водою будемо битися з тобою, распро#б твою мать. Вавилоньский ти кухарь, Македонський колесник, Iєрусалимський бравірник, Александрiйський козолуп, Великого и Малого Египта свинарь, Армянська злодіюка, Татарський сагайдак, Каменецький кат, у всього свiту i пiдсвiту блазень, самого гаспіда внук и нашего х$я крюк. Свиняча ты морда, кобиляча срака, рiзницька собака, нехрещений лоб, мать твою въ#б. От так тобi запорожцi виcказали, плюгавче. Не будеш ти i свиней христiанских пасти. Тепір кончаємо, бо числа не знаємо i календаря не маємо, мiсяць у небi, год у книзі, а день такий у нас, який i у Вас, поцілуй в дупу нас!
Пiдписали: Кошевой атаман Иван Сирко Зо всiм кошем Запорожськiм"