Рецептик взяла из турецкого форума какого-то. Помогите перевести,пожалуйста. Срвсем не могу понять часть про сушку (я хочу понять, как снимается кожица). Паста получается вкусная и красивая. Пробовала, но сама ещё не готовила.
Malzemeler:
4 kilo etli kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı tuz
Yapılışı: Biberleri yıkayıp , sapını ve çekirdeklerini ayıklayın. Robottan geçirip geniş ve derin bir kaba yayın.. Biber salçasının iki türlü yapılma yöntemi varmış..Biri kaynatarak diğeri de güneşte kurutma yöntemi.. Ben güneşte kurutmayı seçtim daha güzel ve daha kolay bence. Robottan geçmiş biberlerimize tuzu da katıp karıştıralım ve güneşe koyalım. Günde 1-2 kez karıştıralım.Suyunu salacaktır. İlk yaptığımızda temiz bir bezle suyunu çektirip sıkalım. Aynı zamanda geceleri de üzerini bezle örtelim ve suyunu bu sayede azaltmış oluruz. 3-4 gün güneşde beklemesi yetecektir. En son ine robotta çekelim ve iyice ufalanmasını sağlayalım. Kuru bir kavanoza koyup üzerine az bir zeytinyağı gezdirip buzdolabında muhafaza edelim...
Afiyet olsun...