Форум о прекрасном: Турции и всем, что с ней связано

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Форум о прекрасном: Турции и всем, что с ней связано » Кулинария Cooking » Турецкая кухня на турецком языке: книги, журналы, статьи, рецепты


Турецкая кухня на турецком языке: книги, журналы, статьи, рецепты

Сообщений 1 страница 7 из 7

1

В данной теме мы будем говорить о турецкой кухне, но теперь уже на турецком языке. Здесь будут размещаться журналы, рецепты,статьи
En leziz hamur işleri 2 скачать
В данном журнале вы найдете рецепты традиционной турецкой выпечки: пиде, пирожки, пицца и другие вкусные и несложные рецепты, которые станут вам незаменимым помощником в приготовлении турецких блюд
Формат: jpg
Качество: среднее
Размер: 27mb
Скачать здесь
http://rapidshare.com/files/226297423/t … 7bb.ru.rar
или здесь
http://rapidshare.com/files/226294704/t … 7bb.ru.rar
Скрины:

+1

2

Karadeniz Hamsi Pilavı

Malzemeler

2 kg. hamsi (temizlenmiş, kılçıkları ayıklanmış, kafası ve kuyruğu koparılmış)
2 su bardağı pirinç
3 - 4 adet soğan
3 - 4 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı dolmalık üzüm (tepeleme)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (tepeleme)
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı nane
2 - 2,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Büyük boy pilav tenceresine küp küp yemeklik soğanımızı doğruyoruz ,sıvı yağımızı da ilave edip kavuruyoruz.Pembeleşince iyice yıkadığımız ve süzdüğümüz pirincimizi de tenceremize alıp 2-3 dakikada pirinçle kavurma işlemini yapıyoruz. Şimdi suyumuzun 3 bardağını ekliyoruz,şekerimizi,yıkanmış kuş üzümlerini ve tuzumuzu da tenceremize alıp kapağını kapatıyoruz önce harlı ateşte fokurdamaya başladığında ise kısık ateşe alıp aynı pilav yapar gibi kapağını hiç açmadan suyunu çekip pişene kadar bekliyoruz.

Pilavımız piştikten sonra yıkadığımız kuru nanemizi,dolma baharımızı,karabiberimizi ve tarçınımızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz üzerine de 2-3 kat kağıt havlu koyup kapağını kapatıyoruz pilavımızı bir kenara alıyoruz

Diğer tarafta hamsilerimizin kılçıklarını ve içini temizleyip bir güzel yıkıyoruz biraz tuz koyup karıştırıyoruz.Büyük boy Borcamımızın tabanını ve kenarlarını çok az sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamsilerin sırtları dış yüzeye içleri de size bakacak gibi ve hiç ara bırakmadan iyice birbirlerine bitişik şekilde diziyoruz.

Tabanı bu şekilde dizdikten sonra sıra kenarlarını dizmeye geliyor kenarlarına da yine hamsinin sırtı dış yüzeye bakacak şekilde bitişik nizam ve kuyrukları dışarı sarkacak gibi diziyoruz.

[реклама вместо картинки]

Artık pilavımızla hamsilerimizi buluşturmamızın zamanı geldi

Pilavımızın üzerini kaşığımızın tersi ile çok sıkıştırıp ezmeden düzlüyoruz ve kuyrukları aşağı bakan hamsileri tabağın içine doğru ama kaydırmadan yavaşça çeviriyoruz.

Bayağı bir sıkışık dizmenizde fayda var çünkü piştikçe aralar oluşuyor eğer bol ve sıkış sıkış dizerseniz bu aralar piştiğinde oluşmaz:
[реклама вместо картинки]

1 limonu da üzerine halka halka kesip yerleştiriyoruz.Üzerine kalan 1,5 bardak suyumuzu da ilave ediyoruz

Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda 1 saat 15dak.kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
[реклама вместо картинки]

Yanına da bir güzel kıvırcık salata

Afiyet Olsun!

0

3

много рецептов на турецком тут:

Отредактировано курдистаночка (2009-05-03 12:53:49)

+1

4

wwwafiyetolsun.net
wwwbigglook.com/biggmenu
wwwdavetci.com/yemek_baliklar.html - о рыбе
wwwdavetci.com/yemek_baliklar_2.htm - рецепты рыбные

0

5

wwwemels.homestead.com/index.html
wwwevyemegi.com/
wwwistelezzet.net/production/yemek/
wwwmutfakrehberi.com.tr/

0

6

wwwyemek24.com/
wwwyemekport.com/
wwwyemeksofrasi.com/
wwwyemektarif.com/

0

7

3000 adet yemek tarifi indir
3000 рецептов турецкой кухни скачать
http://narod.ru/disk/9129902000/3000.adet.yemek.tarifi. wwwbeautifullife.7bb.ru.rar.html
пароль
wwwbeautifullife.7bb.ru

0


Вы здесь » Форум о прекрасном: Турции и всем, что с ней связано » Кулинария Cooking » Турецкая кухня на турецком языке: книги, журналы, статьи, рецепты